Zdravé potraviny s vysokým obsahom antioxidantov, omega-6, luteín, zeaxantín a β-karotén.
Panenský paprikový olej lisovaný za studena. Vyrába sa z vybraných semien červených paprík bez konzervačných látok.
Dá sa použiť na pečenie, varenie, ako olej do šalátov a na akékoľvek jedlo, ktoré má byť obohatené o chuť a farbu papriky (marinovanie, dresing, farbenie, dochutenie, rybacia polievka “halászlé”, perkelt, maďarské jedlá). Jeho žiarivá sýto červená farba je daná prirodzeným obsahom karotenoidov, ktorý je výrazne vyšší ako v surovom slnečnicovom, palmovom, olivovom a repkovom oleji. Celkovo bolo v paprikovom oleji identifikovaných 31 druhov karotenoidov, z ktorých v najväčšom množstve sú kapsantín, luteín, kapsorubín a β-karotén.
Paprikový olej zo semiačok zaručene zvyšuje pôžitok z jedla z hľadiska farby, vône a chuti a vďaka svojmu hodnotnému obsahu a bioaktívnym zložkám zaručeneprispieva k zdravej výžive. Kyselina linolová pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi. Luteín prispieva k zdraviu očí a chráni zrak.